Zo'n zeventig geïnteresseerde Leidenaren kwamen naar de informatiebijeenkomst over de Tweede Groene Ring. (Foto's: Chris de Waard)

Aanleg Tweede Groene Ring stap dichterbij

Leiden heeft al een tijd plannen voor een Tweede Groene Ring langs de buitenwijken van de stad. Voor dit ‘Singelpark XL’ heeft het college van burgemeester en wethouders vastgesteld hoe dit proces de komende jaren vorm gaat krijgen.

Er wordt flink ingezet op participatie om ideeën op te halen uit de stad. Zo was er dinsdagavond in het stadhuis een eerste meedenksessie waar zo’n zeventig mensen op af kwamen. Onder de aanwezigen vertegenwoordigers van wijkverenigingen, maar bijvoorbeeld ook de Bomenbond Rijnland.

Wethouder Ashley North is enthousiast over het steeds verder vergroenen van Leiden. Onder andere de Tweede Groene Ring moet daaraan flink gaan bijdragen.

Tien jaar
Ook gaat Leiden een ‘stadsteam’ opzetten met tien tot vijftien mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en interesses om tot een breed gedragen plan te komen voor de Tweede Groene Ring. “Die wordt overigens niet zomaar even aangelegd”, benadrukt wethouder Ashley North. “Het gaat om een project dat vergelijkbaar is met het Singelpark en waaraan wel tien jaar gewerkt gaat worden.”

 

Duurzaamheid Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×