Veel bewoners hebben vragen over de isolatie van hun woning. (Video: Idse Bos/Foto: Sleutelstad)

Voorschotenaren krijgen antwoord op hun vragen bij de Duurzaamheidsbus

De Duurzaamheidsbus stond deze week geparkeerd voor openbare basisschool De Vos aan de Multatulilaan in Voorschoten. Bij de bus konden Voorschotenaren aan professionals vragen stellen over verduurzaming in huis. Ook wethouder Hubert Schokker was aanwezig om met de inwoners in gesprek te gaan.

Schokker geeft aan dat de Duurzaamheidsbus belangrijk is. “Een initiatief zoals de Duurzaamheidsbus kan de inwoners van Voorschoten helpen hun huis te verduurzamen. De gemeente biedt daar hulp bij.” De wijk waar de Duurzaamheidsbus stond, de Krimwijk, is bewust gekozen omdat hier volgens de gemeente zowel oudere als nieuwe huizen staan. Beide soorten huizen hebben een verschillende aanpak nodig bij verduurzaming.

Vragen van de bewoners werden beantwoord door Erik van Pienbroek van de WoonWijzerWinkel. Hij geeft aan dat hij heel veel diverse vragen heeft gekregen doordat de wijk zoveel verschillende huizen kent. Veel vragen gaan over isolatie van de woning. Wanneer inwoners nog vragen hebben over verduurzaming kunnen ze volgens wethouder Schokker een kijkje nemen op www.voorschotenvoorduurzaamheid.nl.

Duurzaamheid Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×