Koken zonder dieren: Gevulde courgette en paprika

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Martijn Otten van de Partij van de Arbeid in Leiden. “Iets meer werk, maar de moeite zeker waard.”

Ingrediënten – voor 2 personen
2 courgettes
1 paprika
Bakje vegetarisch geruld gehakt
100 à 150 gram walnoten
Klein bosje verse dille
Paar teentjes knoflook
(Gerookte) paprikapoeder
Peper
Zout

Bereiding
Was de courgettes, snij ze in de lengte doormidden en hol de helften uit met een stevige kleine lepel. Was de paprika, snij deze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg alle helften zo in de ovenschaal dat ze niet omvallen. Maal het rulgehakt met de uitgeschepte binnenkanten van de courgettes fijn en voeg geleidelijk aan de walnoten, de dille en de knoflook toe.

Breng de vulling op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Verdeel het mengsel over de groenten en duw het een beetje aan. Bak de gevulde groenten in 20 à 30 minuten op 180 graden.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×