File op A4 bij Leiden. (Archieffoto: AS Media)

Filedruk toegenomen in Leidse regio

De filezwaarte in de regio is volgens de ANWB is de afgelopen zes maanden flink toegenomen. De A4 komt meerdere malen voor in de top tien files. Zowel tijdens de ochtend- als avondspits staat er vaak file op de A4 tussen Leidschendam en Zoeterwoude. Op nummer twee in de top tien avondspitsfiles staat de A4 van Amsterdam naar Den Haag. Daar staat het stil tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude. In de top tien N-wegen staat de N206 tussen Katwijk en Zoetermeer bij Leiden op nummer drie.

Het effect van thuiswerken en buiten de spits reizen is niet of nauwelijks meer zichtbaar. Het aantal files tijdens de ochtendspits steeg met dertien procent en in de avondspits met negen procent. Het CBS heeft berekend dat het aantal motorvoertuigen in ons land sinds 2019 is toegenomen met zo’n 500.000. Dit verklaart ook een toename van veertig procent van het aantal files overdag.

De drukste spits tijdens de afgelopen zes maanden was op donderdag 6 april met een lengte van bijna 1.500 kilometer. De altijd drukke donderdagmiddag voor Pasen zorgde dit jaar mede dankzij langdurige regenval voor een recordspits van 1491 kilometer.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×