Het tijdschema staat weer vol met leuke acts. (Bron: Werfpop)

Leiden maakt zich klaar voor Werfpop

Het Leidse Hout loopt zaterdag vol met mensen en muziek, want het jaarlijkse festival Werfpop komt er weer aan. Een dag vol met verschillende genres, van reggae en hiphop tot punkrock en drum & bass. Het festival is sinds een aantal jaar niet meer gratis. De toegang kost 7,50 euro.

Headliners van de dag zijn Hang Youth, een punkband met nummers over onze hedendaagse maatschappij die bekendheid hebben verworven met ultrakorte en radicale poppunk nummers, en Black Sun Empire, een drum & bass act die door sommige ’the Kings of all things neuro’ genoemd worden. Deze twee acts sluiten ieder de avond af met harde beats of harde teksten.

Wie al vanaf het openen van het festival aanwezig is, kan ook genieten van de nederpop van Le Motat, meezweven op een nostalgisch zomerbriesje van de indierockband Mood Bored of al beginnen met dansen bij de future latin van Maurino. Later op de dag volgen ook nog bands als Batmobile, een psychobilly trio, en de rauwe Nederpopband Wies.

De avond wordt met dans gevuld. De reggae en hip-hop muziek van Splendid en de hossende beestenbende van Kees van Hondt laten het publiek dansen en springen. Daarna is het aan Personal Trainer om het publiek mee te nemen in een workout met ’90 indiemuziek en zal Sticks met Nederlandse rap het publiek opzwepen om daarna het stokje door te geven aan Hang Youth.

Zaterdag belooft naast een muzikale dag, ook een warme dag te worden. De verwachting is dat het 30 graden wordt, maar wel droog. Zorg dus voor genoeg zonnebrandcrème en drinken. Wie water wilt meenemen naar het festival moet wel letten op de huisregels: men kan alleen met een gesloten plastic waterfles, zoals gekocht in de supermarkt, of een lege herbruikbare fles naar binnen toe.

Cultuur Leiden Werfpop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×