Saturnus speelt nu in de Vijf Meihal en in Leidschendam. (Foto: Saturnus Leiden)

Ook Leidse handballers kampen met tekort aan zaalruimte

Handbalvereniging Saturnus Leiden mengt zich in de discussie over het tekort aan zaalruimte voor Leidse sportverenigingen. Bestuurslid Lennart van der Meulen vertelt dat nu al voor een groep spelers wordt uitgeweken naar zaalruimte in Leidschendam, maar na de zomer wordt het tekort aan ruimte in Leiden nog nijpender.

Ook Saturnus gaat na de zomer voor een deel van hun trainingen en wedstrijden verhuizen van de Vijf Meihal naar het nieuwe Sportcomplex 1574, maar dat lost niet hun tekort aan zaaluren op. Sterker nog. Er wordt nu ook gebruik gemaakt van een aantal uren in een zaal bij Sportcomplex de Does in Leiderdorp, maar dat valt weg. “Daar laten ze lokale clubs voorgaan en die hebben nu zelf die ruimte nodig”, vertelt Van der Meulen.

De club heeft daarom voor de zekerheid nu al extra zaaluren geboekt in Leidschendam. “Maar dat is echt een noodmaatregel, want dat is voor de jeugd vanaf 17 jaar. Die leden hebben nog geen rijbewijs, dus daar komen is een heel gedoe en niet iedereen zal daar zin in hebben.

Van der Meulen is dan ook bang dat een deel van de leden gaat afhaken als er niet in Leiden kan worden getraind. Het bestuur van Saturnus schaart zich daarom achter de oproep van Topsport Leiden om de Vijf Meihal zo lang mogelijk open te houden. De gemeente wil die hal sluiten, zodra het nieuwe sportcomplex open gaat. “Maar het duurt nog jaren voor er gebouwd gaat worden op de plek van de Vijf Meihal”, weet ook Van der Meulen. “Hou de hal open. Wij willen daar ook best een rol in spelen. Er is nu ook al vaak geen beheerder, dus we kunnen heel veel zelf.”

Later deze week wordt duidelijk hoe de Leidse politiek denkt over het openhouden van de 3 Octoberhal en de Vijf Meihal. Het college ziet het niet zitten, maar in de raad vonden de sportclubs de afgelopen jaren wel gehoor. Zo kreeg sportwethouder Spijker vorig jaar de opdracht om te onderzoeken of de 3 Octoberhal niet toch kan blijven staan. De uitslag van de onderzoek volgt na de vakantie, maar de kansen voor die hal lijken erg klein. Al is het maar omdat de plek nodig is voor de herindeling van Sportpark de Mors. Daarbij krijgen Rugbyclub DIOK en de voetbalverenigingen DoCoS en Sporting Leiden extra ruimte.

Over het openhouden van de Vijf Meihal heeft de gemeenteraad zich nog niet eerder uitgesproken. Daarover wordt donderdagavond gestemd.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×