(Foto: Vereniging Leidse Schooltuinen)

Aardappels rooien in schooltuintjes voor vakantie

Met de zomervakantie voor de deur gaan basisschoolkinderen deze week aan de slag om de aardappels te rooien in hun schooltuintje. Volgens Marian Kathmann van Vereniging Leidse Schooltuinen zijn er ondanks de droogte heel wat aardappels te oogsten. Gedurende de zomervakantie blijven de schooltuintjes open.

De kinderen hebben inmiddels drie maanden hard gewerkt in de schooltuintjes met zaaien en planten van gewassen en het onvermijdelijke wieden van onkruid. “De grote oogst van de bonen moet beginnen vlak voor het nieuwe schooljaar”, vertelt Kathmann. “Maar courgettes en bloemen zijn al te oogsten in de zomervakantie. Elk schooltuincomplex heeft ook vaste openingstijden in de zomervakantie.”

De schooltuinen zijn voor iedereen te bezoeken. “De tuinvrijwilligers vertellen graag over het schooltuinwerk”, zegt Kathmann. “Er zijn ook altijd nieuwe vrijwilligers nodig, met name schooltuin de Distelvink in de Stevenshof.” Voor meer informatie over de schooltuinen verwijst Kathmann naar de nieuwe website.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×