Emmanuel Verhagen op de Sneeuwwitje bij het Ankerpark. (Foto: Louis Smit)

De Sneeuwwitje wordt trouwlocatie en expositieruimte

De Sneeuwwitje bij het Ankerpark in Leiden wordt aanstaand weekend officieel in gebruik genomen als Leidse trouwlocatie met bruidssuite en als expositieruimte van Nationaal Atelier. Ondernemer Emmanuel Verhagen, eigenaar van het schip sinds 2014, heeft het grondig gerestaureerd met hulp van vrienden en sponsors. Op zaterdag 8 juli kunnen buurtbewoners het resultaat bekijken en zondag 9 juli staat wethouder Yvonne van Delft van cultuur stil bij de nieuwe bestemming van de Hasselter aak.

De Sneeuwwitje werd ontworpen, gebouwd en bewoond door de Leidse beeldhouwer Frans de Wit (1942-2004), van wie beelden staan in het Ankerpark, gelegen tussen de Meelfabriek en de Zijlpoort. Het schip werd door rondvaartreder Sjaak Veringa van de sloop gered, zo zegt Verhagen. Hij is blij dat de restauratie nu klaar is en het inspraakproces achter de rug: “Ik ben zelf timmerman en restaurateur van beroep en heel trots, ook op de nieuwe functies als galerie en trouwlocatie. Wat is leuker dan met je meissie op dit prachtige schip in het huwelijk treden en de nacht doorbrengen in de bruidssuite?”

Binnenkort kunnen kunstenaars die zijn aangesloten bij online tentoonstellingsplatform Nationaal Atelier, hun werk op de Sneeuwwitje laten zien. “Wij benutten namelijk ook fysieke expositieruimten”, vertelt Don Akkermans van Nationaal Atelier. “Paleis Soestdijk is zo’n plek, ook is er een in Hof van Twente. En nu nemen we de Sneeuwwitje in het mooie Leiden in gebruik, de stad van Rembrandt van Rijn. Daar zijn wij heel verheugd over.”

Atelierverblijf
Bij het onthullingsmoment van de Sneeuwwitje worden de winnaars bekend gemaakt van de Nationaal Atelier Lente Wedstrijd. Dat gebeurt door juryvoorzitter Alexander Pechtold, ooit wethouder in Leiden. “De eerste prijs is een tegoedbon voor een atelierverblijf van een week op de Sneeuwwitje”, zo laat Don Akkermans weten.

 

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×