(Foto: Gemeente Leiden)

Bezoekers Werfpop kunnen fiets kwijt op parkeerterrein UVS

Samen met de organisatie van Werfpop heeft de gemeente Leiden twee fietsparkeerterreinen ingericht voor Werfpop. Iedereen die zaterdag op de fiets naar de 41e editie van het festival in de Leidse Hout komt, kan deze stallen op de jaarlijkse fietsparkeerplek langs de Johan de Kosterweg. Dat is het fietspad tussen het festivalterrein en het hertenkamp. Nieuw is het parkeerterrein van UVS aan de noordoostkant van het park. Daar komt plek voor fietsen, bakfietsen en scooters.

Werfpop trekt elk jaar duizenden muziekliefhebbers, waarvan er veel met de fiets komen. “Daar hopen we ook altijd op”, zegt duo-voorzitter Noëlle ter Woerds. “Daarom zijn we ook blij met deze proef. Zo kunnen we onze bezoekers helpen en ervoor zorgen dat zij hun fiets veilig kunnen stallen.” Ter Woerds benadrukt dat Werfpop ook hinder van geparkeerde fietsen voor de omgeving van de Leidse Hout zoveel mogelijk wil voorkomen. “Ook daarom doen wij mee met de proef van de gemeente Leiden. We willen graag een goede buur zijn.”

De routes naar de twee fietsparkeerplaatsen worden door de gemeente duidelijk aangegeven met borden. De bebording is in stijl van de campagne ‘Anders Parkeren’. Naast borden worden er ook verkeersregelaars ingezet om bezoekers de weg te wijzen.

Proef
De inrichting van de fietsparkeerterreinen bij Werfpop is bedoeld om ervaring op te doen met het organiseren van fietsparkeren rond evenementen. Wethouder Ashley North gaat er vanuit dat heldere bewegwijzering zorgt voor minder zoekverkeer. “Zo draagt het ook bij aan de verkeersveiligheid voor de bezoekers van Werfpop.” Later deze zomer volgen nog enkele proeven met fietsparkeren bij evenementen. Het plan is om de daarmee opgedane ervaring vanaf volgend jaar te gebruiken voor een structurele aanpak.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×