Sita Dewkalie overhandigt een bos bloemen aan Edgard Creemers. (Foto: Maxime Kok)

Edgard Creemers geïnstalleerd als raadslid in Oegstgeest

Edgard Creemers (VVD) is donderdagavond geïnstalleerd als nieuw raadslid in de gemeente Oegstgeest. Hij neemt de zetel over van Sven Spaargaren die als wethouder in Aalsmeer aan het werk is gegaan. Creemers gaat zich namens de fractie bezighouden met het ruimtelijk domein binnen de gemeente.

Creemers is geen onbekende in het gemeentehuis, in de vorige bestuursperiode heeft hij ook als raadslid gewerkt. Wat wel even wennen wordt, is de positie van de VVD. In zijn vorige raadsperiode was de partij nog een coalitiepartner, nu zit de VVD in de oppositie. “Je merkt wel dat het wat meer duwen en trekken is”, aldus Creemers.

Het nieuwe raadslid kan meteen aan de slag, want de gemeente staat voor grote financiële problemen. De kaderbrief van dit jaar laat grote tekorten in de begrotingen van de komende jaren zien en er zijn nog geen oplossingen om deze weer sluitend te maken. “Ik merk dat er wel echt grote verschillen van inzicht zijn, maar iedereen ziet wel de problemen”, zegt Creemers.

Hoewel fractievoorzitter Matthijs Huizing, als oud-wethouder financiën, zich over deze portefeuille buigt binnen de fractie, zal Creemers hier ook in meehelpen. “Ik heb een jaar gemist, maar ik heb mij eerder met de financiën beziggehouden”,  zegt het raadslid. “Ik denk dat wij als oppositie goed laten zien dat we mee willen werken, maar dat moet wel geaccepteerd worden.” Creemers zal zich dus in de vakantie goed moeten inlezen, want op 31 augustus gaat de gemeenteraad zich over de begroting buigen.

Edgard Creemers (rechts) is bij het begin van de gemeenteraad geïnstalleerd. (Foto: Maxime Kok)

 

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×