(Foto: PxHere)

Leidse acupuncturist (82) vrijgesproken van ontucht met twee patiënten

De rechtbank in Den Haag heeft een 82-jarige acupuncturist uit Leiden vrijgesproken van ontucht met een patiënte, vijf jaar geleden. Ook is er volgens de rechtbank geen bewijs van de verkrachting van een vrouw, twintig jaar geleden. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden vijftien maanden cel geëist.

De Leidenaar had een praktijk in Noordwijk. Bij een jonge vrouw die ongeveer een jaar lang gebruikmaakte van zijn diensten, zou zijn grensoverschrijdend gedrag steeds verder zijn gegaan. De vrouw deed in 2018 aangifte tegen hem. Hij zou haar betast hebben bij haar borsten, kruis en billen. Maar de rechter zegt dat er geen bewijs is dat de beschuldigingen van de patiënte ondersteunt.

De man was gediplomeerd arts, maar zijn registratie werd omstreeks 2008 al doorgehaald. Bij de politie meldde zich ook een tweede slachtoffer van de man. Zij had twintig jaar een relatie met hem. Het Openbaar Ministerie vindt bewezen dat hij in 2003 seks met haar had, terwijl ze op dat moment nog bij hem in behandeling was.

Relatie
Tijdens de zitting kwalificeerde de officier van justitie dat twee weken geleden als een verkrachting, omdat de vrouw als patiënte een afhankelijkheidsrelatie met hem had. De verdachte zelf ontkende dat hij het tweede slachtoffer nog als arts behandelde, toen ze ook seks hadden met elkaar. Hij omschreef bij de rechtbank zijn relatie met de vrouw als een ‘hele mooie tijd, totdat deze zaak begon.’

De rechtbank vindt dat niet is bewezen dat hij de vrouw heeft gedwongen tot seksuele handelingen, en daarom is er geen sprake van verkrachting. De rechter vindt wel bewezen dat de acupuncturist een verklaring heeft vervalst in de strafzaak tegen hem. Daarvoor krijgt hij echter, vanwege zijn leeftijd, geen straf.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×