De vier noodlokalen naast Het Avontuur. (Foto: Robbert Beurse)

Noodlokalen verdwijnen: Het Avontuur krijgt nieuwbouw

Het gebouw van basisschool Het Avontuur, de enige school in Zoeterwoude-Dorp, wordt in de komende jaren uitgebreid. Na de verbouwing zijn de noodlokalen, die sinds 2021 naast de school staan, niet meer nodig. Alle partijen in de gemeenteraad steunen dit plan van portefeuillehouder Fred van Trigt. Ze hopen dat het schoolgebouw na de uitbreiding voorlopig groot genoeg is.

Al kort na de opening van Het Avontuur in 2018 bleek het gebouw te klein. Toenmalig wethouder Ruud Bouter verklaarde dat hij verrast werd door de groei. De gemeenteraad was ‘not amused’ en stemde, amper twee jaar na de opening van het nieuwe schoolgebouw, in met het plaatsen van de noodlokalen.

Robbert Beurse in gesprek met burgemeester Fred van Trigt over nieuwbouwplannen voor Het Avontuur.

Stroomstoring
“We gaan er vanuit dat de groeiprognose deze keer wel klopt”, verwijst Arjan Agema namens Progressief Zoeterwoude naar de eerdere tegenvaller. CDA-raadslid Wim Klein komt Van Trigt tegemoet. “We hebben geen glazen bol. Als er een stroomstoring is heb je vier jaar en negen maanden later extra aanmeldingen bij de basisschool. Je weet niet hoe het loopt”, grapt hij.

Jaren
Wie denkt dat de schop nog deze zomervakantie de grond in gaat, vergist zich. “Dit is een proces van jaren. Het college heeft een bestuursopdracht vastgesteld. De komende maanden gaan we verschillende opties bespreken. Wat is er nodig en mogelijk om tot een uitbreiding van Het Avontuur te komen? Dat gaan we uitzoeken. Uiteraard wordt daar de gemeenteraad ook uitgebreid in meegenomen”, verklaart de burgemeester.

De portefeuillehouder verwacht dat de voorbereidende werkzaamheden volgend jaar starten. In schooljaar 2025-2026 is de nieuwbouw dan klaar voor gebruik en verdwijnen de noodlokalen.

Maatschappij Onderwijs Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×