(Foto: Chris de Waard)

Explosief gaat af bij woning in Meerhof

De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek is op zoek naar getuigen van een brandstichting aan de Meerhof in Leiden. Daar werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli geprobeerd brand te stichten door bij de voordeur iets tot ontploffing te brengen.

De bewoners van de woning schrokken omstreeks 02.00 uur wakker omdat zij een knal hoorden. Bij de voordeur bleek een ontploffing te hebben plaatsgevonden. Daarbij ontstond een kleine brand die echter vrijwel direct uitdoofde. Wel is er door de klap veel schade ontstaan. Er raakte niemand gewond.

Bewoners
De bewoners van het getroffen huis zeggen geen idee te hebben waarom juist zij doelwit werden. Wel vertellen ze dat eerder dit jaar in de straat ook een auto in brand is gestoken. Ook daar was ogenschijnlijk geen enkele aanleiding voor.

De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Iedereen die iets heeft gezien of gehoord dat met deze zaak te maken kan hebben wordt verzocht te bellen met de recherche Leiden-Bollenstreek via 0900-8844 of anoniem met M. 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×