Groep 8 zwemt in de gracht, ouders kijken vanaf de brug toe. (Foto: Still uit video)

Groep 8 duikt in de gracht: 'Als je onder de brug door bent, ben je een brugpieper'

Een frisse duik in de gracht om het schooljaar en de basisschoolperiode af te sluiten en het nieuwe avontuur op de middelbare school tegemoet te zwemmen: bij de Haanstraschool in Leiden is het al jaren een traditie. “Ze zwemmen uit. Als je onder de brug door bent, ben je een brugpieper”, vertelt schooldirecteur Brian Groot, terwijl de kinderen van groep 8 het water in springen.

Tien jaar geleden kwamen de leerlingen zelf met het idee om het schooljaar op een ludieke manier af te sluiten en zo de zomervakantie in te luiden. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn er al honderden leerlingen in de gracht langs het Rapenburg in de Leidse binnenstad gesprongen.

Ouders kijken donderdagmiddag vanaf de kant toe terwijl hun kinderen letterlijk uitzwemmen op deze laatste schooldag. Ook oud-leerlingen komen kijken en herinneringen ophalen. “Ik vond het heel erg vet en zag de oudere kinderen het ook altijd doen”, vertelt een meisje. “Ik denk dat de kinderen van nu het ook heel erg leuk vinden.” Een vader komt naar zijn dochter kijken, “” Het is het summum. Hier kijkt ze al jaren naar uit. En nu gaat het gebeuren.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×