Het explosief wordt voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht. (Foto's: Regio15)

Explosieven Opruimingsdienst stelt explosief Paul Krugerstraat veilig

In de omgeving van de Jan C. Smutsstraat en de Paul Krugerstraat in Leiden is maandagochtend een explosief aangetroffen. De politie is ter plaatse en de wijde omgeving is afgezet. Het explosief zou in eerste instantie zijn aangetroffen bij een geparkeerde brommer, maar ligt nu binnen de hekken van een speelveld.

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) maken een plan van aanpak. Een medewerker van de EOD heeft het explosief na onderzoek veiliggesteld. Het explosief, drie aan elkaar gebonden cobra’s, zijn door een bewoner tussen een woning en een scooter gevonden. De bewoner heeft het explosief verplaatst en weggegooid richting het speelveld. Rechercheurs en de EOD doen onderzoek naar de herkomst van het explosief.

Het explosief wordt voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut overgebracht. Eerder deze maand zijn bij een woning aan de Meerhof en bij een appartement aan de Opaalstraat explosieven ontploft. De politie kan nog niet vertellen of er een verband is tussen de drie incidenten.

  • Het explosief. (Foto: Omroep West)
    Het explosief. (Foto: Omroep West)
112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×