Karolien Florijn wint goud
Karolien Florijn wint goud. (Beeld: Livestream worldrowing.com)

Grote medailleoogst voor Leidse roeiers op World Cup

De vier Leidse roeiers die afgelopen weekend meededen aan de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Luzern, pakten allemaal een medaille. Maar liefst driemaal goud en een keer brons. De meest klinkende overwinning was voor Karolien Florijn, die alle concurrentie ver achter zich liet en nu echt favoriet is voor olympisch goud in de skiff.

Karolien Florijn (Die Leythe) won de finale met een bootlengte voorsprong op de Australische Tara Rigney en ook olympisch kampioene Emma Twigg uit Nieuw-Zeeland was nergens te bekennen. De Europese titel heeft ze dit jaar ook al op zak, in september verdedigt ze haar wereldtitel.

Ook was er goud voor Stef Broenink (Njord) in de mannen dubbeltwee. Samen met Melvin Twelaar versloeg hij de gebroeders Sinkovic die meervoudig olympisch kampioen zijn.

Het derde goud werd gewonnen door Finn Florijn (Die Leythe) in de mannen dubbelvier. Deze boot nam in de tweede helft van de race afstand van de achtervolgers en won ook met een bootlengte voorsprong.

Gert-Jan van Doorn (Die Leythe) is sinds dit seizoen lid van de Nederlandse A-ploeg en had succes in de Holland Acht. De boot werd derde achter Duitsland en Australië.

Leiden Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×