(Foto: Sleutelstad)

Leiden lekt opnieuw gegevens over schulden door verkeerde brief

Er heeft weer een datalek plaatsgevonden bij het team Eerste Hulp Bij Geldzorgen (EHBG) van de gemeente Leiden. Dit laat het college per brief aan de gemeenteraad weten. De gemeente start een onderzoek en heeft het lek gerapporteerd bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Door een nog onbekende fout zijn twee pagina’s in een document met schuldenaren verwijderd. Als gevolg hiervan kregen inwoners een brief die voor henzelf bestemd was in het Engels en aan de andere zijde een Nederlandse brief die voor een andere inwoner bedoeld was. Hierdoor zijn onder meer naam en adres van 77 Leidenaren bij de verkeerde persoon terechtgekomen. De gemeente heeft een nieuwe, juiste brief gestuurd naar de getroffen inwoners. Ook wordt hierin excuses aangeboden.

Het is niet de eerste keer dat het misgaat bij het EHBG. Eerder dit jaar deed zich een vrijwel identiek incident voor bij het team. Naar aanleiding van dat eerdere lek werd een ‘vierogenprincipe’ ingevoerd. Waarom het nu toch weer mis is gegaan wordt onderzocht.

Het EHBG ontvangt maandelijks betalingsachterstanden van verhuurders, energie- en waterbedrijven en zorgverzekeraars. Hierop wordt contact opgenomen met de inwoner in kwestie en wordt hulp aangeboden.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×