(Foto: RijnlandRoute)

Fietspad en faunapassage tussen Leiden en Wassenaar opengesteld

Het fietspad bij knooppunt Ommedijk bij de A44 is vrijdag voor fietsers geopend. Hiermee is voor de bouwvakvakantie het laatste stukje fietspad rond de N434 opgeleverd en is de fietsverbinding tussen Wassenaar en Leiden in gebruik genomen.

Op het allerlaatste moment zijn voor de openstelling van het fietspad nog enkele werkzaamheden uitgevoerd. “Er zijn bijvoorbeeld taluds minder steil gemaakt en extra hekken in bochten en bij de vluchtwegtrappenhuizen van de verdiepte ligging geplaatst”, vertelt een woordvoerder. “Ook is er nog beplanting aangebracht die voor extra geleiding zorgt.”

Fauna
Naast het fietspad is ook de faunaroute opengesteld. Deze bestaat uit een faunapassage onder de A44 en een ecoduct. “Dieren waarvoor extra beschermingsmaatregelen worden genomen om de populatie te behouden of te vergroten kunnen hiervan gebruikmaken”, licht de woordvoerder toe. “Dit zijn bijvoorbeeld de dwergmuis, hermelijn en rugstreeppad. Maar ook ‘gewone’ en niet beschermde dieren zoals kikker en pad kun je hier vinden. De dieren worden in de goede richting geleid door struiken, boomstronken en een greppel. In de onderdoorgang onder de A44 liggen keien als geleiding en schuilmogelijkheid.”

Leiden Maatschappij Nieuws Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×