Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.
Vandaag een ‘ouderwetse’ vleesvervanger op het menu: tempeh! Door de neutrale smaak kan je deze eiwitrijke vleesvervanger volledig naar wens kruiden en bereiden. “Dit gerecht staat al jaren geregeld bij ons op tafel.”
Ingrediënten – voor vier personen
400 gram volkoren spaghetti
2 blikken van 400 gram tomatenblokjes
140 gram tomatenpuree
75 ml witte wijn
300 gram tempeh
150 gram zwarte olijven in plakjes
1 ui
2 teentjes knoflook
flinke hand fijngesneden verse basilicum
1 el Italiaanse kruiden
½ tl chilivlokken
vegan parmezaan
peper
olijfolie
Extra benodigdheden
Keukenmachine
Bereiding
Maak van de tempeh in de keukenmachine een mengsel dat eruitziet als gehakt. Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn en fruit deze in de olijfolie. Voeg het tempehgehakt toe en bak een paar minuten mee totdat het bruin wordt. Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, wijn, olijven en de kruiden en peper naar smaak toe aan de pan. Als de saus te dik is kun je nog een kopje water toevoegen. Kook ongeveer 5 minuten. Voeg op het laatste moment de basilicum toe. Schep de pasta op de borden, verdeel de saus en bestrooi met wat vegan parmezaan.
Eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907