(Foto: ZZ Leiden Basketball)

Twee basketballers van ZZ Leiden in voorlopige selectie Orange Lions

ZZ Leiden basketbalspelers Marijn Ververs en Luuk van Bree behoren tot de voorlopige selectie van de Orange Lions. De nieuwe bondscoach Arik Shivek is deze week met de voorlopige selectie van de Orange Lions in Almere begonnen met de voorbereiding op het Preolympisch Kwalificatie Toernooi.

De Orange Lions hopen bij het toernooi dat van 13 tot en met 20 augustus in Istanbul wordt gehouden plaatsing af te dwingen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi in de zomer van 2024. Ook start in februari 2024 de kwalificatiereeks voor EuroBasket 2025.

De voorlopige selectie van de Orange Lions bestaat naast Ververs en Van Bree ook uit de voormalige Zorg en Zekerheid Leiden-spelers Yannick Franke, Mohamed Kherrazi en Emmanuel Nzekwesin. De andere elf geselecteerden zijn Terrence Bieshaar, Jesse Edwards, Kai Edwards, Tristan Enaruna, Tim Hoeve, Charlon Kloof, Rienk Mast, David N’Guessan, Keye van der Vuurst de Vries, Boyd van der Vuurst de Vries en Dylan van Eyck.

De regio Europa organiseert twee van de vijf Preolympische kwalificatietoernooien, elk met acht landen per toernooi. De andere drie toernooien worden gehouden in Amerika, Afrika en Azië/Oceanië. Turkije en Polen/Estland zijn door de FIBA aangewezen om de twee Europese toernooien te hosten. Nederland speelt in de Turkse stad Istanbul. De nummers één en twee gaan naar de halve finales op vrijdag 18 augustus, waarin wordt gekruist met groep C (Turkije, IJsland, Bulgarije en Oekraïne). De finale is zondag 20 augustus.

Programma Orange Lions
29 juli: Polen-Nederland (Polen)
30 juli: Polen-Nederland (Polen)
4 augustus: Israël-Nederland (Letland)
7 augustus: Oekraïne-Nederland (Letland)

Preolympisch Kwalificatie Toernooi
13 augustus: Nederland-Zweden (Turkije)
14 augustus: België-Nederland (Turkije)
16 augustus: Nederland-Kroatië (Turkije)

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×