Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van hoofdredacteur Marleen Hogendoorn van Opzij. Marleen: “Een lekkere salade voor de zomer. Vol vitaminen en hij ziet er ook nog eens heel mooi uit.”
Ingrediënten – voor 2 personen
2 zoete aardappelen
1 halve grote broccoli (of een kleine hele broccoli)
Citroen
Kwart rode kool, in flinters gepeeld met sap van citroen
200 gram quinoa
Pindakaas
Sesamolie
Knoflook
Agave siroop
Sojasaus
Pecannoten
Bereiding
Dit recept lijkt veel werk, maar je maakt alles in delen en dat gaat toch best snel. De gekookte zoete aardappelen schil je. Je maakt er puree van door simpelweg met een vork erop te drukken. Meng het met 3 eetlepels miso pasta. Deel 1 is klaar.
Dan de broccoli. Snijd hem (of is het een haar?) in stukjes en bak het in een pan met olie totdat het lichtbruin wordt.
Het stuk rode kool peel of shred je met een peeler in kleine flinters. Leg het in een bakje en maak het aan met wat sap van een citroen en een beetje zout. De rode kool wordt hierdoor nog roder.
Het blok tofu in lange repen snijden en bakken met sojasaus.
200 gram quinoa gaar koken volgens de verpakking.
Karamelliseer een handvol pecannoten in een pan door ze te bakken met agavesiroop of suiker.
Tot slot de pindasaus: meng 3 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel sesamolie, 1 gehakt teentje knoflook, 1 eetlepel agavesirooop en 1 eetlepel sojasaus tot een dikke saus. Gebruik eventueel een beetje water om het wat dunner te maken.
Opmaken in laagjes. Begin met de zoete aardappelpuree, dan een laagje quinoa, de groente en de tofu. En garneer met de pindasaus en de noten. Maak even een fotootje voor The Gram en eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907