De meeste graven staan er netjes bij. Toch groeit er onder de bomen veel onkruid. (Foto: Sleutelstad)

Begraafplaats Rhijnhof zoekt vrijwilligers: 'Kom onkruid wieden'

Het bestuur van begraafplaats Rhijnhof doet een oproep aan alle Leidenaren met groene vingers: ‘Kom onkruid wieden’. Het gedenkpark is bijna twaalf hectare groot. Op plekken waar maaimachines niet goed kunnen komen groeit veel onkruid. Om ervoor te zorgen dat de begraafplaats er toch netjes bijligt organiseert Rhijnhof binnenkort drie ‘wieddagen’ waarbij vrijwilligers, onder het genot van een kopje koffie of thee, de strijd met het onkruid aangaan.

Op woensdag 26 juli van 9.00 tot 11.00 uur, donderdag 27 juli van 10.30 tot 12.30 uur en woensdag 2 augustus van 14.00 tot 16.00 uur wordt er gewied. “Het draait vooral om zaailingen onder bomen en hagen of in de perken. Als je die niet weghaalt, worden het uiteindelijk volwassen bomen. Niks mis mee, maar je wilt geen bomen op plaatsen waar ze niet welkom zijn. En wat te denken van het onkruid in de mooie sedum matten die her en der zijn aangeplant. Daar groeit nu onkruid in, dat er met de hand moet worden uitgehaald”, legt een woordvoerder van Rhijnhof uit.

Tijdens het wieden is er natuurlijk ook tijd voor een praatje en voor vragen, bijvoorbeeld over de rijke geschiedenis van Rhijnhof.
Aanmelden mag, maar is niet verplicht. Een kwartier voor aanvang staat de koffie/thee klaar in Theehuis Veldheim (meteen rechts van de ingang).

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×