Het Stedelijke Gymnasium viert 700-jarige bestaan met een reünie (Foto: sleutelstad)

De oudste school van Leiden geeft een reünie

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden viert het 700-jarig bestaan uitgebreid met een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers. Het grote alumnifeest, waar tot nu toe ruim duizend reünisten zich voor hebben aangemeld, is op 16 september. De oud-leerlingen zijn enthousiast over het idee.

“Ik dacht dat iemand mij in de maling zat te nemen dat het Stedelijk Gymnasium Leiden zo lang bestaat”, vertelt organisator Trudy Kwik. De Latijnse school, de voorganger van deze middelbare school, is in de veertiende eeuw opgericht. Pas rond het jaar 1700 werd er over het Stedelijk Gymnasium gesproken. Het Stedelijk is de oudste school van Leiden en de op een na oudste school van het land.


Organisator Trudy Kwik in gesprek met Robbert Beurse over de reünie.

Het programma
Om 14.00 uur start de bijeenkomst voor medewerkers en oud-medewerkers en om 15.00 uur begint de reünie voor oud-leerlingen. Het programma bestaat onder andere uit diverse lessen die je kunt volgen, een cabaretvoorstelling, fotomateriaal van alle jaren en een band van muzikanten bestaande uit oud-leerlingen.

Het hele jaar door worden er bovendien activiteiten georganiseerd voor leerlingen, medewerkers en reünisten. Begin van het schooljaar wordt een vlag onthuld door wethouder Abdelhaq Jermouni. Ook zal er een festival worden gehouden voor de huidige leerlingen.

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×