De vloeren van de ijshal worden gecoat door vrijwilligers. (Foto: Sleutelstad)

Vrijwilligers zetten zich in voor het coaten van ijsvloeren van ijshal De Vliet

Sinds 20 juli is een groep vrijwilligers hard aan het werk in de nieuwe ijshal in Leiden. Zij zijn bezig met het coaten van de ijsvloeren. Deze vrijwilligers komen voornamelijk vanuit de 24 ijsclubs die gebruik zullen maken van de ijshal.

Het coaten van de ijsvloeren is een behoorlijke klus. Bij elkaar betreft het oppervlakte zo’n 6000m². De betonen vloeren worden eerst mechanisch geschuurd, daarna wordt alle stof op en rondom de ijsvloeren verwijderd. De behandelde ijsvloeren worden daarna geschilderd in een tweelaagse opbouw met een betoncoating.

De bedoeling was dat de ijsvloer wit zou worden, maar in plaats daarvan heeft het bouwteam grijs beton gestort waardoor de vloer nu grijs van kleur is. “Uiteindelijk hebben we een compromis gesloten”, vertelt Jos Arts, voorzitter van ijshal De Vliet. “Wij leveren de manuren en het bouwteam levert ons de verf. Dit scheelt ook in de portemonnee. De verf kost in totaal zo’n €60.000,- en naar verwachting wordt er €100.000,- bespaard aan arbeidsloon.”

Het werk aan de vloer loopt voorspoedig. Eerder werd verwacht dat er twee weken nodig waren om de vloer te schuren, maar dit was na drie en een halve dag al klaar. Het is de planning om in de bouwvak klaar te zijn met het coaten van de vloer. Naar verwachting zal op 7 oktober ijshal De Vliet officieel haar deuren kunnen openen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×