Een opgevangen vogel bij Vogelasiel regio Leiden. (Foto: Dierenambulance Leiden)

Het Leidse Vogelasiel zit overvol

De vogels die de afgelopen weken niet terecht konden in het Vogelasiel regio Leiden gingen naar andere opvanglocaties, maar dat kan nu niet meer. De opvang zit vol. Vogels moeten nu tien dagen in quarantaine zijn geweest vanwege de vogelgriep, voordat ze elders kunnen worden gebracht.

“We worden daardoor gedwongen om noodmaatregelen te treffen,” vertelt Eef van Meerten, de coördinator van de Leidse vogelopvang. Door beperkte ruimte en faciliteiten kunnen er nog weinig vogels worden opgenomen. “Het zal daardoor enigermate ten koste gaan van het dierenwelzijn, maar niets doen is nog slechter.” Met man en macht probeert het vogelasiel te voorkomen helemaal geen vogels meer op te kunnen nemen. Het probleem doet zich voornamelijk voor door de opvang van de vele pasgeboren meeuwen.

“Het feit dat wij nog steeds niet over een voldoende grote en geoutilleerde opvanglocatie beschikken, wreekt zich hier”, zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden. “We proberen al meer dan drie jaar een perceel grond te verwerven voor nieuwbouw. Daarmee zouden wij dit dierenleed hebben kunnen voorkomen.”

Pas eind augustus verwacht de opvang dat de situatie weer normaal is, omdat dan de jonge vogelperiode grotendeels achter de rug is.

 

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×