Foto ter illustratie. (Foto: ANP)

Explosie bij woning in Wassenaar, politie zoekt getuigen

Bewoners van een woning aan de Jagerslaan in Wassenaar zijn in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een explosie. Zij zagen na de knal rond 2.00 uur brand in de voortuin. Niemand raakte gewond. De politie zoekt getuigen.

De politie vermoedt dat een of meerdere verdachten zijn gevlucht in de richting van de Storm van ’s-Gravesandeweg. Er is nog niemand opgepakt. Woensdagmiddag zijn er weinig bewoners van de straat te vinden die iets van de explosie hebben gemerkt. Hier? Aan de Jagerslaan?”, reageert een oudere man verbaasd.

“Waar dat was? Ja, daar ben ik zelf ook benieuwd naar”, zegt een vrouw die aan één van de pleintjes woont die iets van de Jagerslaan afliggen. “Ik heb er in elk geval niks van gemerkt.” Een oudere vrouw die aan de weg zelf woont heeft wel een knal gehoord vannacht, maar is daarna weer verder gaan slapen. “Ik dacht dat het meer van die kant kwam.” Ze wijst richting het dorpscentrum.

De politie maakt zich de laatste tijd zorgen om de toename van zelfgemaakte explosieven, meldde Omroep West dinsdag. Waar criminelen de afgelopen decennia vooral handgranaten gebruikten, spreekt een van de zes Teamleiders Explosieven Veiligheid over een kentering. Het is nog niet duidelijk of het explosief in Wassenaar een zelfgemaakt exemplaar was.

In de eerste helft van dit jaar zijn er 26 explosies of explosiepogingen geweest op huizen en andere doelwitten in de politie-eenheid Den Haag, waar de gemeenten in onze regio onder vallen. In heel 2022 waren dat er vijftien, meldde de politie vorige week. Het aantal van 26 is vastgesteld op dinsdag 4 juli, inmiddels is dat cijfer al opgelopen.

112 Sleutelstad Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×