In 2019 deed een groep gymnasten van Gymsport Leiden in Oostenrijk mee aan de Gymnaestrada. (Archieffoto: Jort Gerritsma)

Gymsport Leiden doet mee aan World Gymnaestrada

Amsterdam is deze zomer het podium voor de World Gymnaestrada 2023; dit is het grootste niet-competitieve gymsportevenement van de wereld. Elke vier jaar wordt dit internationale festival gehouden met bijna 19.000 actieve deelnemers uit 60 landen.

Van zondag 30 juli tot en met zaterdag 5 augustus vindt de 17e editie van dit mondiale evenement plaats in Amsterdam, verdeeld over een drietal locaties; RAI Amsterdam, het Olympisch Stadion en het Vondelpark.

De groep uit Leiden is een van de negen teams van de Nederlandse delegatie. Met 32 deelnemers zijn ze in de RAI te zien met hun show ‘The Wonder of Motion’ op maandag 31 juli, woensdag 2 augustus en vrijdag 4 augustus.

De club is anderhalf jaar geleden begonnen met de organisatie van de demo. Dat betekende trainers en deelnemers werven, sponsoring verzorgen, tenten, vervoer en eten regelen en nog veel meer. “Trainers Amber en Jente hebben ruim een jaar besteed aan de choreografie van de demo en het fijnschaven van de uitvoering. De deelnemers van het demoteam trainen bij verschillende disciplines van Gymsport Leiden, Slank & Kwiek en Return Sassenheim: turnen, acrogym, ritmische gymnastiek en groepsspringen. In de demo zie je deze elementen dan ook terug”, vertelt Caroline Frenken van Gymsport Leiden.

Meedoen
Plezier in de sport, elkaar ontmoeten en laten zien wat je kan staan voorop: vrienden maken, samen kijken en beleven, genieten van al die mooie optredens. Bij dit sportevenement wordt geen onderscheid gemaakt tussen talent, kleur en leeftijd. Iedereen kan en mag meedoen. Wil je zelf in actie komen? Dan is daar alle gelegenheid toe. Op het voorplein van de RAI zijn beweegpleinen ingericht waar je kunt spelen en turnen. Op turntoestellen en opblaasbare airtracks en tumblingbanen. Wie het aandurft kan ook in de aquaroller, een dubbelwandige cilinder waarmee je ‘over het water kunt lopen’.

Nationale Avond en FIG Gala
Ben je gek van het Cirque du Soleil? Geniet je van acrobatische acts op televisie? Twee absolute hoogtepunten tijdens het grootschalige evenement zijn de Nationale Avond en het FIG Gala. Op dinsdag 1 augustus vindt tijdens de Nationale Avond een show plaats die wordt uitgevoerd door ruim 300 gymsporters van de Nederlandse delegatie. Ze nemen bezoekers mee op een spectaculaire reis door Amsterdam. Als afsluiting van de week staan drie zogeheten FIG Gala’s op het programma. Een showspektakel van 90 minuten met optredens uit 20 landen, onder leiding van de bekende Nederlandse musicalster en choreograaf Stanley Burleson. Turnen, dans, freerunnen, ritmische gymnastiek, acrogym en springen; alle gymsport disciplines komen aan bod tijdens deze shows in RAI Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar via worldgymnaestrada2023.com. De shows op 4 augustus zijn uitverkocht. Voor het FIG Gala op zaterdag 5 augustus zijn nog tickets verkrijgbaar.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×