(Foto: PR)

D66 en Partij voor de Dieren in Zuid-Holland willen oplossing voor vogelopvang

D66 Zuid-Holland en de Partij voor de Dieren maken zich ernstige zorgen over de kritieke situatie in de wildopvangcentra in Zuid-Holland. Aanleiding hiervoor is de recente berichtgeving  dat Vogelasiel Leidse Regio overvol is en geen nieuwe vogels meer kan opnemen. De twee partijen roepen de Gedeputeerde Staten (GS) op tot actie.

Het Vogelasiel Leiden worstelt met overbevolking en kampt daarnaast met de beperkingen door vogelgriep en een verplichte quarantaineperiode van tien dagen. Daardoor kunnen vogels niet meer bij andere opvangcentra worden ondergebracht. De roep om nieuwbouw wordt steeds luider en volgens D66 en Partij voor de Dieren is het tijd dat de provincie haar coördinerende rol oppakt.

D66-Statenlid Evita Rozenberg wil dat het provinciebestuur samen met het Vogelasiel Leiden een oplossing zoekt en gaat helpen bij het vinden van een stuk grond voor een nieuwe locatie bij het Valkenburgse Meer. “Ook willen we weten welke plannen zij hebben om andere wildopvangcentra in de provincie te ondersteunen. Wat D66 betreft kan het niet langer zo.” De fractie van D66 Katwijk heeft ook het eigen college gevraagd om te helpen bij de zoektocht.

Voor Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland zijn de berichten over de Vogelopvang voor de Leidse regio de druppel. “Er is nu actie nodig vanuit de provincie. De problemen bij verschillende wildopvangcentra spelen al een hele tijd.’

Leiden Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×