(Foto: Extinction Rebellion Leiden)

Klimaatprotest Extinction Rebellion bij ING Bank: '5 voor 12'

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben zater-dag geprotesteerd bij het kantoor van de ING aan het Schuttersveld in Leiden. De actie is onderdeel van hun ‘Hete  ING Zomertour‘, waarbij in meerdere plaatsen actie wordt gevoerd bij filialen van de bank.

Die acties beginnen steeds om 11.55 uur. “ING moet direct stoppen met het financieren van fossiele projecten met olie en gas. Die jagen de klimaatcrisis alleen maar aan”, zegt woordvoerder Janienke van Extinction Rebellion Leiden. “Het is vijf voor twaalf.”

De demonstranten droegen bij de demonstratie een groot spandoek met zich mee met daarop de tekst ‘ING, de fossiele bank van Nederland’. In een toespraak werd daar een toelichting op gegeven. “ING is de grootste bank van Nederland. Zij investeren veruit het meest in fossiele brandstoffen. Daarmee is ING hoofdsponsor van de klimaatcrisis. Dit moet ophouden”, aldus Extinction Rebellion.

De reeks zaterdagacties bij ING-kantoren door het hele land duurt de hele zomer, dus nog tot 21 september. “ING draagt bij aan het steeds heter worden van de aarde. Deze zomer maken wij daarom voor ING zelf extra heet”, zegt Janienke over de acties. Volgens Extinction Rebellion is ING wel bezig met het terugdringen van ‘fossiele leningen’ maar gaat het slechts om een druppel op de gloeiende plaat. “Het is allemaal te weinig en te laat.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×