Opgeknapt skatepark in Merenwijk 'ware ramp'

Het skatepark in de Merenwijk is de afgelopen periode opgeknapt. Het beton werd tijdens het begin van de schoolvakanties door de gemeente Leiden van een nieuwe coating voorzien. Sinds een week is het park weer open, maar skaters klagen steen en been. “Het is een ware ramp!”

In het Engels is een ramp zo’n beetje het hoogste goed voor skateboarders. Maar in het Nederlands betekent het gewoon dat de inmiddels weer opengestelde baan niet veilig te gebruiken is in plaats van een ‘schans’.

“Vanuit de community hebben we verschillende klachten ontvangen over de reparatiewerkzaamheden aan het skatepark in de Merenwijk”, meldt de groep Skatepark Leiden die al tijden ijvert voor een echt goed skatepark in de stad. Dat laatste lijkt overigens wel te lukken. De gemeente wil het binnen enkele jaren aanleggen in Sportpark de Mors als dat opnieuw wordt ingericht.

Onveilig
In de Merenwijk is het skatepark volgens de skaters ondertussen niet veilig te gebruiken. “Het gladde beton is vervangen door een hele ruwe korrelige ondergrond. Dit is een flinke achteruitgang voor het enige geschikte skatepark in Leiden.” De gebruikers hebben wel geprobeerd met de gemeente in contact te komen, maar vooralsnog zonder succes. “We krijgen vooral veel ‘out of office reply’s’.

Polijsten
Mogelijk moet het opnieuw aangebrachte beton nog gepolijst worden. Dat suggereren meerdere skaters tenminste. “Zoals ik het nu zie, heeft een bedrijf gedacht dat ze er een ruwe coating op aan moeten brengen omdat ze waarschijnlijk denken dat een skateboarder dan beter grip heeft op de ondergrond”, reageert Erwin Riezebos. De Zwolse skateparkdesigner ontwierp het Leidse skatepark. “Maar dat is de gedachte van iemand die nooit in een skatepark gereden heeft. Triest om te zien hoe het skatepark totaal verprutst is.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×