In 2022 werd bij Topaz Zuydtwijck in Leiden Zuidwest een ontvangstruimte geopend waar ook wijkbewoners welkom zijn. (Video: Brigit Disseldorp)

Raad van bestuur ouderenorganisatie Topaz vertrekt

De tweekoppige raad van bestuur van ouderenzorgorganisatie Topaz vertrekt per 1 november. Voorzitter Lia de Jongh stopt om persoonlijke redenen en lid Edwin Kalbfleisch heeft een nieuwe baan. “Dat ze gelijktijdig vertrekken had Topaz graag anders gezien. Het is helaas niet gelukt het vertrek gefaseerd te doen”, zo laat de organisatie weten.

Na twintig jaar besturen, waarvan acht bij Topaz, neemt De Jongh een sabbatical. Zij gaat nadenken over wat zij de komende tijd wil gaan doen. Kalbfleisch wordt, na vijf en een half jaar als bestuurder bij Topaz, lid van de raad van bestuur van zorginstelling De Zorgcirkel. Hij gaat zich daar onder meer bezighouden met financiƫn. Om de periode van de procedure voor hun opvolging te overbruggen wordt er naar een interim-bestuurder gezocht.

Han van Esch, voorzitter van de raad van toezicht van Topaz roemt de prestaties van de twee bestuurders, zoals de erkenning van Topaz als expertisecentrum voor de ziekte van Huntington en de vormgeving van de persoonsgerichte zorg onder het motto ‘Het hele leven telt’.

Regio Leiden
Topaz is gespecialiseerd in revalidatie en ouderenzorg in de regio Leiden, Voorschoten en Bollenstreek. De organisatie beschikt over verpleeg-, behandel- en woonzorgcentra en een revalidatiehotel. Bij Topaz werken ruim 1.700 professionals en duizend vrijwilligers. Samen zorgen zij voor 1.400 cliƫnten.

Leiden Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×