(Foto: Hoogheemraadschap van Rijnland)

Deel opgehoogde Dwarswateringdijk weer open

In Leiderdorp wordt de hele zomer doorgewerkt aan de versteviging van de Dwarswateringdijk. De werkzaamheden begonnen in mei en de dijkverhoging en -verbreding is inmiddels zo ver gevorderd dat de gemeente Leiderdorp de kruin van de dijk, tussen de Oude Spoorlaan en Buitenhoflaan, al heeft geasfalteerd. Het wandel- en fietspad op dat deel van de dijk is sinds afgelopen vrijdag weer opengesteld.

Werkzaamheden
Het Hoogheemraadschap van Rijnland is in Leiderdorp nog tot medio oktober bezig met het versterken van de Dwarswateringdijk tussen de Oude Spoorbaan en de Grotiuslaan. De werkzaamheden bestaan uit het afgraven van de bovenste grondlaag, het ophogen en verstevigen van de dijk met klei en het weer terugbrengen van de bovenste grondlaag. Dit deel van het project is afgerond. Het Hoogheemraadschap heeft de dijk op verschillende plekken met tientallen centimeters verhoogd.

Straatjutters
De vrijwilligers van de Straatjutters Leiderdorp kwamen tijdens een opruimactie nogal wat afval tegen in bodem van de Dwarswateringdijk. De straatjutters vonden onder andere stukjes plastic, glas en blik in de grond en vreesde dat er vervuilde grond was gebruikt voor de dijkophoging. Dat blijkt niet het geval.

Volgens het Hoogheemraadschap gaat het niet om vervuilde grond, maar om zwerfafval dat door mensen zelf is weggegooid en al aanwezig was in de toplaag. De aannemer van het project gaat na de afronding van de werkzaamheden een extra controle uitvoeren en het zwerfafval verwijderen.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×