Jeugdinternational Jibbe Sicking. (Foto's: Martin Blom)

ZZ Leiden investeert in jong talent: Jibbe Sicking gecontracteerd

Jeugdinternational Jibbe Sicking heeft donderdag een contract voor drie jaar getekend bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Hij komt over van Apollo Amsterdam, waar hij afgelopen seizoen 24 wedstrijden speelde. Het aantrekken van de 18-jarige Nederlandse forward van 2,05 meter past binnen het beleid van ZZ Leiden om met een sterke Nederlandse kern te spelen.

“We zijn blij dat Jibbe heeft besloten om zijn professionele carrière bij ons voort te zetten”, zegt coach Doug Spradley. “Hij is een jonge speler met veel potentieel. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van zijn ontwikkeling.” Net als Lucas Kruithof is Sicking voor drie jaar vastgelegd. “Het driejarige contract met Jibbe laat zien dat wij als club vertrouwen hebben in jong talent”, aldus bestuurslid Technische Zaken Rob van Hooven van ZZ Leiden.

Afgelopen jaren maakte Sicking regelmatig deel uit van Nederlandse jeugdteams. Deze zomer was hij nog actief met het Nederlands team onder 20 jaar op de Europese kampioenschappen in de Division B. In de BNXT play-offs kwam hij vorig seizoen in de twee wedstrijden tegen Okapi Aalst voor Apollo Amsterdam tot 19 (season high) en 13 punten.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×