(Foto: Frank Steenkamp)

Tweede subsidieronde voor Leidse energie-initiatieven

De gemeente Leiden wil met een tweede subsidieronde voor energie-initiatieven de betrokkenheid van Leidse inwoners bij de energietransitie stimuleren. Een goedgekeurde subsidieaanvraag kan rekenen op een bijdrage van maximaal 15.000 euro.

“Een energie-initiatief gaat in alle gevallen om concrete acties en activiteiten met een positieve bijdrage op de energietransitie en de reductie van stikstof in de stad”, licht een woordvoerder van de gemeente Leiden toe. “Denk aan acties om anderen te helpen met het besparen van energie door bijvoorbeeld kleine besparingsmaatregelen te installeren. Maar ook voor kennisopbouw en voor activiteiten waarbij aandacht is voor de verduurzaming van woningen.”

De subsidie kan worden aangevraagd door woningeigenaren en huurders maar ook bewonersorganisaties, energiecoöperaties, wijkverenigingen en stichtingen. “Het is nadrukkelijk de bedoeling om met concrete acties zo veel mogelijk verschillende groepen inwoners te betrekken bij de energietransitie”, aldus de woordvoerder. “Dus niet alleen de duurzame voorlopers maar ook de grote middengroep van mensen die best willen verduurzamen maar niet goed weten hoe.”

De gemeente wil ook mensen met een kleine beurs bij de regeling betrekken en ze laten zien hoe ze op relatief eenvoudige manieren al stappen kunnen nemen. In de eerste ronde van dit jaar hebben acht initiatieven subsidie ontvangen. Aanvragen voor de tweede subsidieronde moeten ingediend worden vóór 1 september. Meer informatie over de subsidie is hier te vinden.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×