(Foto: Chris de Waard)

Koken zonder dieren: Orzosalade met zoete aardappel en venkel

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van GroenLinks-raadslid Marleen Schreuder: Recept Orzosalade met zoete aardappel en venkel.

Nodig voor 2 personen:
150 gram orzo
150 gram veldsla
2 grote zoete aardappels (ongeveer 500 gram)
1 venkel (geschaafd)
1 rode ui (gesnipperd)
knoflookpoeder (of 1 knoflookteen geperst)
olijfolie
peper en zout
tijm (vers of gedroogd)

Bereiding:
Stap 1:
Snij de zoete aardappels in stukjes. Je kan hem ook eerst schillen, maar dat is niet nodig. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Doe ze circa 20 minuten in de (voorverwarmde) oven op 200 graden of totdat ze zacht zijn.

Stap 2:
Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3:
Doe de veldsla, venkel en rode ui bij elkaar in een saladekom. Voeg de tijm en knoflook(poeder) toe.

Stap 4:
Voeg de orzo en de zoete aardappel toe, laat eventueel eerst afkoelen. Voeg olijfolie, peper en zout toe naar smaak.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×