(Foto's: Chris de Waard)

Perry Sport Leiden getransformeerd tot Sprinter

Spanje verovert Leiden opnieuw. Dit keer niet met een belegering, maar met de winkelformule Sprinter. Het Britse JD Sports, eigenaar van Perry Sport en Aktiesport, bouwt de winkels van die twee formules om naar Sprinter.

In de Leidse Haarlemmerstraat waren ooit winkels van Aktiesport en Perry Sport op steenworp van elkaar. Aktiesport verdween enkele jaren geleden met pand en al om ruimte te maken voor de nieuwbouw van Zara. Perry Sport heet sinds enkele dagen Sprinter. Moederbedrijf Sports Unlimited Retail belooft dat alle verplichtingen, zoals garantie op producten en cadeaukaarten, na de naamswijziging gewoon overgaan naar Sprinter.

Sinds eind 2021 de eerste Sprinter-filialen in Amsterdam en Rotterdam open gingen, volgden in veel steden de transformatie van Perry Sport. Tientallen winkels werden sindsdien omgebouwd. Bij Aktiesport is eenzelfde beeld te zien. Sprinter werd in 1995 in Elche opgericht en opende het eerste filiaal destijds in Valencia. Het assortiment bestaat uit sport- en vrijetijdskleding, tassen en accessoires. Er worden artikelen verkocht voor meer dan 150 verschillende sporten.

Tekst gaat door onder de foto.

JD Sports kocht de 187 winkels van Perry Sport en Aktiesport in 2016 uit een faillissement. Na die overname volgde een sanering, waarbij ongeveer de helft van de winkels de deuren sloot. Nu pakt JD Sport door en bouwt ook de rest van de oude winkelmerken om naar Sprinter. “Er vindt een transformatie plaats in het sport retail landschap van Nederland”, zo meldt het bedrijf. “Perry Sport maakt plaats voor Sprinter.”

Sprinter Sports, zoals de winkelketen voluit heet, heeft naast Nederland ook vestigingen in Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk. Dit najaar komen er in Nederland extra Sprinterwinkels bij. Deels gaat het daarbij om nieuwe vestigingen, deels om het ombouwen van bestaande filialen van Aktiesport en Perry Sport. De oude webshops worden vervangen door een Sprinter webshop.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×