Fors hogere straffen voor veroorzaken ongeluk Victory Boogie Woogietunnel

Voor het veroorzaken van een ongeluk in de Haagse Victory Boogie Woogietunnel heeft Nuzdar S. (25) uit Leiden een jaar gevangenisstraf gekregen, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De man scheurde met een snelheid van 216 kilometer per uur door de tunnel. Van de rechtbank mag hij ook drie jaar geen auto meer besturen.

Zijn vriend Redouan E. (23) uit Den Haag reed 179 kilometer per uur en moet zes maanden de cel in, waarvan drie voorwaardelijk. Hij mag anderhalf jaar niet autorijden. De straffen vallen veel hoger uit dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Dat had tegen de twee alleen werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen geëist. “Zulke straffen doen geen recht aan de ernst van de zaak”, zei de rechter woensdag bij de uitspraak.

Nuzdar S en Redouan E. reden op nieuwjaarsdag 2022 de Victory Boogie Woogietunnel in om een vriend in Voorburg op te halen, ieder in een eigen auto. Vlak voor het eind van de tunnel raasde S. in de Mercedes van zijn broer voorbij E. in de Volkswagen Golf, en stuurde hij zijn auto naar de rechterbaan. Daar klapte hij op de achterkant van een Ford Fiësta, waardoor de bestuurder zware verwondingen opliep.

Straatrace
Uit schattingen van de politie blijkt dat S. met zijn Mercedes in de tunnel een topsnelheid van 216 kilometer per uur bereikte, waar maximaal 75 is toegestaan. Toen hij de Ford Fiësta raakte, zou hij nog 187 kilometer per uur gereden hebben. De topsnelheid van zijn maat Redouan E. bedroeg in de tunnel volgens de politie 179 kilometer per uur. De rechtbank vindt niet bewezen dat beide mannen een straatrace in de Victory Boogie Woogietunnel hielden, want ze hadden daar geen expliciete afspraken over gemaakt.

Door met maximaal 216 kilometer per uur door de tunnel te razen, heeft Nuzdar S. zich roekeloos gedragen, aldus de rechtbank. “Er moet ernstig getwijfeld worden of de verdachte wel over de geschiktheid beschikt om aan het verkeer deel te nemen”, zo oordeelde de rechter.

Lachgasfles
Redouan E. zou ‘in ernstige mate de verkeersregels geschonden’ hebben. De rechtbank vindt het bovendien kwalijk dat beide mannen zich na het ongeval amper bekommerden om de Ford Fiësta-bestuurder. Nuzad S. wilde nog een lachgasfles in de achterbak van zijn Mercedes verbergen, en Redouan E. keek of zijn Volkswagen Golf geen schade had opgelopen.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×