Oma Barkema uitgezwaaid bij Hospice Issoria. (Foto: Marleen Hogendoorn)

Leidse oma speelt Hospice Issoria uit en mag weer naar eigen huis

Een hospice is een plek waar terminale mensen liefdevol verzorgd worden in hun laatste levensfase. Het komt niet vaak voor dat iemand vanaf daar weer gezond naar huis gaat. Dat gebeurde vandaag wel: Lenie Barkema – De Geus (91) mocht na bijna vier weken logeren in het hospice terug naar haar eigen huis.

De Leidse vrouw uit Voorschoten had eind juni haar heup gebroken door een val in haar huis. Na de operatie in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp ging het even helemaal de verkeerde kant op. De dokters van het ziekenhuis dachten dat het niet meer goed kwam en verklaarden haar terminaal. De familie zorgde ervoor dat ze haar laatste dagen in hospice Issoria kon doorbrengen. Daar aangekomen knapte mevrouw Barkema helemaal op. Ze at en dronk weer, kreeg fysiotherapie en kon zelf weer lopen.

Eigenlijk was ze ‘te goed’ voor het hospice.  Ook wilde ze zelf weer graag naar huis. Dat mocht. Vandaag werd ze daarom uitgezwaaid door de medewerkers van het hospice, haar familie bracht haar naar haar eigen huis.

Leiden Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×