(Foto: Martijn Otten)

Koken zonder Dieren: Chinese kool met tofu en paddenstoelen

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van raadslid Martijn Otten van de Partij van de Arbeid in Leiden. “Een simpele, eiwitrijke maaltijd.”

Benodigdheden voor 2 personen:
Stuk verse gember
Paar teentjes knoflook
½ tl pul biber of chilivlokken
Rijstazijn
Sojasaus
Sesamolie
1 blok tofu
Plantaardige olie
1 bakje shiitakes
1 bakje oesterzwammen
Gedroogd zeewier
1 kleine Chinese kool
(Zwart) sesamzaad

Bereiding:
Schil de gember (gooi de schilletjes in de thee, bijvoorbeeld gecombineerd met rozenknopjes of verse munt). Pel de teentjes knoflook. Snij de gember en knoflook fijn en doe dit met de pul biber, een flinke scheut rijstazijn, een scheut sojasaus en wat sesamolie in een ondiepe schaal. Snij de tofu in blokjes van 1 cm³, leg deze in de schaal en laat ze een paar uur marineren. Wentel de blokjes af en toe om.

Verhit de olie in een grote hapjespan. Snij de shiitakes in dunne plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak de paddenstoelen goudbruin en schuif ze dan aan de kant in de pan. Schep voorzichtig de blokjes tofu uit de marinade en leg ze in de open plek in de pan. Leg het zeewier te wellen in de marinade. Snij de kool in dunne reepjes en gooi steeds een handje in de pan. Voeg uiteindelijk het zeewier en de rest van de marinade toe en laat het kort sudderen. Sprenkel er op de borden nog wat sesamzaad overheen.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×