Mátyás Bittenbinder verrichte het openingswoord bij de presentatie van de deelnemende wagens. (Foto: Chris de Waard)

Flower Parade Rijnsburg: 'Wonderen van de natuur'

De 76e Flower Parade rijdt zaterdagmiddag van Rijnsburg via Katwijk naar de boulevard van Noordwijk aan Zee. Dit jaar heeft de Flower Parade het thema ‘Wonderen van de natuur’ meegekregen. De officiële opening werd vrijdagmiddag daarom heel toepasselijk verricht door iemand die zich met dat thema heeft vereenzelvigd: bioloog Mátyás Bittenbinder.

“Heel leuk om dit te mogen doen”, zei de aan Naturalis verbonden vertrouweling van Freek Vonk. “Maar het is ook mijn eerste opening, dus een beetje spannend is het ook wel.” Vervolgens ging hij uitgebreid in op het belang van biodiversiteit.

“Het thema past ons goed”, zegt ook voorzitter Dirk Hogervorst. “De vele bloemen, planten, groen en andere versproducten zijn op zich al wonderen van de natuur, maar ons creatieve team gaat nog een stap verder. Zij zijn er in geslaagd om het thema op een geweldige manier door te vertalen naar unieke ontwerpen voor de praalwagens en personenauto’s.”

Alle voertuigen werden in de hallen van Royal Floraholland opgebouwd en voorzien van een passend decor. Het thema en de subthema’s per praalwagen worden tijdens het corso ondersteund en uitgebeeld door meer dan honderd figuranten. Vrijdag waren ze voor genodigden al te bewonderen en dit weekend kan de hele streek van de bloemenpracht genieten.

De Flower Parade start om 13.00 uur op de Laan van Verhof in Rijnsburg rijdt via het dorp richting Katwijk waar de praalwagens rond 13.45 uur via de Sandtlaan naar de boulevard rijden. In Noordwijk-Binnen rijdt de stoet om 19.30 uur over de Beeklaan en via het dorp richting de de Koningin Wilhelmina Boulevard. Daar worden de praalwagens opgesteld. Zondag zijn de wagens nog de hele dag te zien.

De complete route met tijden van de Flower Parade 2023 is hier te vinden. Het thema van volgend jaar is vrijdag ook bekend gemaakt: Typisch Nederland.

Hieronder het opsteken van bloemen op de praalwagens. (Foto’s: Emile van Aelst)

Hieronder de presentatie van de deelnemende bedrijfs- en personenwagens en de praalwagens. (Foto’s: Chris de Waard)

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×