De organisatie kijkt uit naar de vijfde editie van de Jaarmarkt Leiderdorp (Video: Brigit Disseldorp)

Vijfde editie Jaarmarkt Leiderdorp: vertrouwd, maar toch nieuw jasje

De jaarmarkt in Leiderdorp komt er weer aan. Over twee weken staan de Laan van Berendrecht en het Statendaalderplein bij winkelcentrum Winkelhof weer vol kraampjes en activiteiten. Dit jaar belooft de jaarmarkt groter te worden dan de voorgaande jaren met meer activiteiten.

Door de nieuw ingerichte Laan van Berendrecht krijgt de jaarmarkt dit jaar een vertrouwd, maar toch ook nieuw jasje. Op de laan zelf komen zoals ieder jaar weer tal van kraampjes te staan. Daarin worden accessoires voor in huis aan de man gebracht, maar er zijn ook gespecialiseerde kramen voor de tuin en kramen met allerlei spullen voor dieren. Op Laan van Berendrecht komen dit jaar ook kinderattracties en foodtrucks.

De bezoekers kunnen ook een kijkje nemen op de verschillende themapleinen van de jaarmarkt. Kinderen kunnen terecht bij het kinderplein en op het zorgplein kan onder andere gesolliciteerd worden naar een baan in de zorg.

Cultuurplein
Nieuw dit jaar is het Cultuurplein waar Leiderdorpse culturele instellingen zich aan het publiek presenteren. Zo zijn er onder andere kramen van het Leiderdorps Museum, de Kunstkring Leiderdorp, diverse koren en dansscholen. Op het podium verzorgen deze organisaties bovendien een aantal optredens.

Ook de gemeente Leiderdorp laat van zich zien op de jaarmarkt. Het college gaat er in gesprek met de inwoners om te weten te komen wat er speelt in het dorp.

De Jaarmarkt Leiderdorp wordt gehouden zaterdag op 2 september op de Laan van Berendrecht en het Statendaalderplein. De markt en het cultuurplein worden om 10.00 uur geopend door burgemeester Laila Driessen en cultuurwethouder Herman Romeijn.

Cultuur Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×