Koken zonder dieren: Gnocchi met gehackt en tomaatjes

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Ingrediënten – voor 4 personen
750 gram gnocchi
500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
4 stengels bleekselderij
2 pakjes vegan gehackt
1 pot of blik tomatenstukjes
2 teentjes knoflook, geperst of heel klein gesneden
1 rode ui, gesnipperd
Verse tijm
Zout, peper

Bereiding
Martine: “Ik begin altijd met groenten schoonmaken en snijden. Dus: pel en snipper de rode ui, pers of snijd de knoflookteentjes, was en snijd de stengels bleekselderij (het loof snij ik gewoon mee en mag ook in de pan), was en snijd de tomaatjes, was de tijm en ris de blaadjes van de takjes af.”

Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak, terwijl de gnocchi kookt, de tomaten-gehackt saus. Fruit de ui en bak de gehackt mee. Voeg na vijf minuten de bleekselderij, tijm en de knoflook en bak een paar minuutjes mee. Let op dat het niet aanbrandt! Na een minuut of twee, drie voeg je de tomaatjes en de pot tomatenstukjes toe en laat het geheel ongeveer acht minuten sudderen.

Meng, als de gnocchi en de saus klaar zijn, alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Pijnboompitjes zijn lekker als garnering.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×