De herstelde havik vliegt zijn vrijheid tegemoet. (Foto: Dierenambulance en Vogelasiel)

Herstelde havik vrijgelaten in duingebied

De Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden heeft dit weekend een havik vrijgelaten in het duingebied bij Katwijk. De havik werd een week geleden gevonden in Noordwijkerhout. Mogelijk was het roofdier ergens tegenaan gevlogen en daarbij gewond geraakt.

“Bij de beoordeling in ons vogelasiel bleek zijn vleugel beschadigd te zijn”, zegt vogelverzorger Pieter Brand. “Of hij zou kunnen herstellen was in eerste instantie onzeker, maar als  er ook maar de kleinste kans op herstel is, zullen wij die benutten.” De havik herstelde boven verwachting vrij snel van de opgelopen verwondingen en de verzorgers begonnen daarom met de voorbereidingen om de roofvogel weer vrij te laten.

“Haviken zijn trekvogels die in deze tijd individueel zuidwaarts trekken langs de kust. Om die reden hebben wij besloten hem in de duinen bij Katwijk los te laten”, vertelt Brand. “Onze vrijwilliger Tim van der Voorn en zijn vriendin hebben daar samen voor gezorgd. Beiden zagen hoe de havik gretig van zijn herwonnen vrijheid gebruik maakte.”

 

De havik werd vrijgelaten in de duinen bij Katwijk. (Video: Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden)

Leiden Leiderdorp Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×