(Foto: Chris de Waard)

Voorschoten zoekt extra leden voor stembureaus

De gemeente Voorschoten zoekt extra handjes voor de Tweede Kamerverkiezing. Voor verkiezingsdag, woensdag 22 november, gaat het om leden voor de verschillende stembureaus en ook om tellers die daar de stemmen per lijst tellen. Donderdag 23 november kan de gemeente nog mensen gebruiken die op een centrale locatie in Voorschoten de stemmen op lijst- en kandidaatsniveau gaan tellen.

Woensdag 22 november vinden de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen plaats. Inwoners van Voorschoten kunnen dan bij vijftien stembureaus terecht om hun stem uit te brengen. “Wij mogen al jaren rekenen op een vaste kern van geroutineerde vrijwilligers”, zegt burgemeester Nadine Stemerdink. “Zij leiden het proces en de telling op de stembureaus en het gemeentehuis voor ons in goede banen. Om het ook dit jaar soepel te laten verlopen breiden we het aantal stembureauleden en tellers uit. We hebben de extra hulp hard nodig, daarom roepen we inwoners op om zich aan te melden.”

De stembureauleden krijgen vooraf een verplichte e-learning. Tellers krijgen op de avond van de verkiezingen of de dag erna uitleg van de voorzitter van het stembureau. Belangrijk is volgens de gemeente vooral dat mensen die zich aanmelden het leuk vinden om deze taak op zich te nemen. Definitieve instructies over tijden en locatie worden toegestuurd aan iedereen die wordt benoemd als lid van een stembureau.

Iedereen die belangstelling heeft voor een rol als stembureaulid of teller of nog vragen heeft over de werkzaamheden, kan meer informatie krijgen van projectleider Jolanda Groenewegen via verkiezingen@voorschoten.nl. Bij het aanmelden wordt verzocht of men zich aanmeldt als lid van het stembureau op woensdag, als teller op het stembureau op woensdagavond of als teller op een centrale locatie in Voorschoten op de donderdag na de verkiezingen.

De werkzaamheden als stembureaulid duren van 07.30 tot 21.00 uur, de tellers gaan vervolgens vanaf 20.45 uur aan de slag met het tellen van de stemmen per partij. Dat duurt totdat die klus is geklaard. Op donderdag wordt er geteld van 09.00 tot circa 17.00 uur. Voor de werkzaamheden is een vergoeding beschikbaar.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×