Verdachte van mishandeling. (Foto: Politie)

Man hard met glas op hoofd geslagen in Leids café: dader gezocht

Een 53-jarige man is zo hard met een glas op zijn hoofd geslagen, dat hij daar ruim negen maanden later nog altijd last van heeft. Hij is mishandeld in een café in Leiden, door een man waar hij gedurende de avond een woordenwisseling mee kreeg. “Dat je doelbewust naar de bar gaat om een glas te pakken om daar vervolgens iemand mee te slaan… dat komt niet in mijn hoofd op”, vertelt hij. Bewakingscamera’s hebben alles vastgelegd.

Het slachtoffer is op zaterdagavond 5 november vorig jaar samen met een vriendin in café De Uyl van Hoogland aan de Nieuwstraat in Leiden. Naast hen staat een groep jonge mannen, waarvan er een steeds meer ruimte in wil nemen. Hij port meerdere keren met zijn elleboog in de rug van de 53-jarige man.

Die zegt daar iets van en er ontstaat een woordenwisseling, waarbij de jongeman onder andere zegt dat ze dan maar even buiten moeten gaan vechten. Het wordt snel gesust en de avond in het café verloopt verder normaal. Tot het moment dat de verdachte vertrekt en nog even bij de man langsloopt.

Hard op hoofd geslagen
“Hij vroeg me wat er nou was”, vertelt het slachtoffer, die vraagt of de man hem met rust wil laten. “Maar ik moest weer mee naar buiten om te vechten. Ik heb me op de vlakte gehouden en me omgedraaid. Hij stond midden in de tent te schelden.”

De man gebruikt daarbij het woord ‘kanker’. “Ik kan het heel slecht hebben als iemand dat doet”, zegt het slachtoffer. “Toen heb ik de inhoud van mijn glas in zijn gezicht gegooid.” Er volgt meteen een reactie: de man gaat naar de bar, pakt daar een glas en slaat het slachtoffer daar een aantal keer hard mee op zijn achterhoofd, bij het begin van zijn ruggengraat. “Hij probeerde het kapot te slaan, maar dat is niet gelukt.”

Cafébezoekers en personeel komen tussenbeide en in het rumoer vertrekt de verdachte. Het slachtoffer blijft achter met een pijnlijk hoofd. Al snel ontstaan er hoofdpijn en andere klachten, die tot op de dag van vandaag aanhouden. “Ik heb nog steeds last van de hersenschudding, duizeligheid en ik kan me niet al te lang concentreren”, vertelt de man. “Ik ben overgevoelig geworden voor geluid. Het beperkt me in mijn werk, sporten, ik kan niet naar de bioscoop en in grote groepen zijn.”

De verdachte pakte het glas en sloeg de man nadat die zijn bier naar hem gooide. “Dat is natuurlijk stom. Hij was duidelijk op zoek naar ruzie en dat heb ik lang kunnen vermijden. Maar als iemand het k-woord gebruikt… daar kan ik heel slecht tegen. Ik had het niet moeten doen. Maar het is geen reden om iemand met een glas voor z’n hoofd te slaan. Dat is misdadig.”

Gezocht
De verdachte is rond de 25 jaar oud, zo’n 1.80 meter lang en heeft blond haar dat naar achteren gekamd was. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×