Een pand van Janssen in het Bio Science Park. (Archieffoto: Frank Steenkamp)

Janssen wil groot deel vaccinafdeling op Bio Science Park sluiten: 'We blijven in Leiden'

Farmaceutisch bedrijf Janssen is voornemens een groot deel van de vaccinafdeling van het bedrijf op het Bio Science Park af te bouwen. Dit bevestigt woordvoerder Eliane Lauwers van Janssen aan Sleutelstad. Het besluit is nog niet in kannen en kruiken: “Momenteel worden de details nog uitgewerkt. Het uiteindelijke voorstel wordt ook nog voorgelegd aan de ondernemingsraad.”

Over de gevolgen voor de eigen medewerkers en voor het Bio Science Park kan Lauwers nog niets zeggen. “Maar we blijven gecommitteerd aan Leiden en het Bio Science Park. Belangrijk is ook om te zeggen dat we met meerdere afdelingen actief zijn in Leiden. De afdeling Janssen Biologics groeit juist.”

Het bedrijf ontkent dat de voorgenomen sluiting te maken heeft met de afgenomen impact van het coronavirus. “Het gaat hier om een wereldwijde herprioritering van de Research & Development afdeling.”

Momenteel staat één van de huidige panden van Janssen op het Bio Science Park, aan de Archimedesweg, te huur. Of dit te maken heeft met het vertrek van de vaccinafdeling kan Lauwers niet bevestigen. Sinds 2021 is Janssen al bezig een nieuw pand te realiseren aan de Kop van Leeuwenhoek op het Bio Science Park. Deze is in de tweede helft van 2023 gereed.

 

 

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×