Campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen' wordt afgetrapt met bellenblaas. (Video: Brigit Disseldorp)

Wethouder bezoekt Fortgensschool Voorschoten in kader van verkeersveiligheid

De Voorschotense wethouder Hubert Schokker bezocht dinsdagochtend de Fortgensschool om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Op het schoolplein gaf de wethouder, samen met schooldirecteur Dorien Overvliet uitleg over de themamaand Veilige Schoolomgeving. Daarna werd de themamaand officieel geopend door uitgebreid te bellenblazen.

Op 21 augustus is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Dat betekent dat kinderen en jongeren weer in groten getale de weg op gaan en deelnemen aan het verkeer. Schokker: “We zien dat vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie meer kinderen betrokken raken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat de kinderen in Voorschoten veilig naar school kunnen. Daarom voeren de gemeente Voorschoten, de regio Holland Rijnland, Het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.”

Schooldirecteur Overvliet benadrukt dat de school veel aandacht heeft voor veilig verkeer. “We hebben verkeersouders die ons op school ondersteunen bij het verkeersonderwijs. Ook doen we mee aan de Schoolbrengweken, dan worden er duimpjes uitgedeeld aan iedereen die veilig deelneemt aan het verkeer.” Volgens haar wordt de omgeving van de Fortgensschool steeds veiliger. Alleen de drukke Van Beethovenlaan baart haar en ook sommige ouders nog zorgen.”

De campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ moedigt automobilisten aan om rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Iedereen heeft de overbekende spandoeken die boven de wegen zijn opgehangen vast al gezien. Daarnaast besteedt de gemeente Voorschoten extra aandacht aan de verkeersveiligheid door mee te doen met landelijke campagnes als BOB en MONO. Ook hangen zij geregeld op verschillende plaatsen smileyborden op in de gemeente.

Maatschappij Onderwijs Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×