De Zonneveldstraatkant van het KOG wordt gerenoveerd. (Foto: Jan Frensen)

Kamerlingh Onnes Gebouw op de schop: 'Achterkant van het gebouw is lelijk'

Het Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG) gaat op de schop. De universiteit gaat de achterkant van het gebouw, aan de Zonneveldstraat, renoveren. Dat schrijft de wijkvereniging voor de Pieters- en Academiewijk en Levendaal-West (PAL) in hun periodieke nieuwsbrief. De wijkvereniging noemt de plannen van de universiteit echter ‘weinig ambitieus’ en pleit bij de universiteit voor een groene gevel. “Dat is een fraaie oplossing en stimuleert tevens de biodiversiteit en gaat hittestress tegen.”

Momenteel vormt een houten raamwerk de achtergevel van de juridische faculteit. “Dit raamwerk belemmert het uitzicht van medewerkers in het pand, en wordt door de buurt ook als lelijk ervaren”, schrijft PAL.

Overlast
De oorspronkelijke renovatieplannen van de universiteit omvatten het verwijderen van het hout en de gevel ’terugbrengen in de oorspronkelijke staat’, schrijft de wijkvereniging in haar nieuwsbrief. Dit plan kan op weinig enthousiasme rekenen, omdat de gevel uit de jaren zestig uit de toon zou vallen in het huidige straatbeeld. De wijkvereniging is ook bang dat het gebruik van meer harde materialen meer geluidsoverlast en meer lichtvervuiling geeft.

De wijkvereniging schrijft verder dat ze al met de universiteit in gesprek zijn over de renovatieplannen en daar hun voorstel voor het vergroenen van de gevel met enthousiasme is ontvangen.

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×