Rob van Tongeren ontvangt de Jan van Houtpenning uit handen van burgemeester Lenferink. (Foto: Emile van Aelst)

Jan van Houtpenning voor ambtenaar Rob van Tongeren

Rob van Tongeren heeft woensdag uit handen van burgemeester Henri Lenferink de Jan van Houtpenning gekregen. Van Tongeren kreeg de onderscheiding ter gelegenheid van zijn vijftigjarig ambtsjubileum en naderende pensionering. Hij is al vijftig jaar ambtenaar van de gemeente Leiden en werkt tegenwoordig als operationeel manager. De Jan van Houtpenning is een ambtelijke onderscheiding die wordt toegekend aan ambtenaren die zich gedurende een lange reeks van jaren bijzonder hebben onderscheiden door uitzonderlijke toewijding aan hun taak.

Rob van Tongeren begon zijn werkzame leven bij de gemeente Leiden als leerling-stratenmaker. In Zuidwest liggen nog altijd een serie straten die in die tijd door Van Tongeren en zijn collega’s zijn neergelegd. Hij heeft zich in al die jaren opgewerkt tot operationeel manager, hij spreekt de taal van de medewerkers. Van Tongeren is ook de man van de evenementen, aldus de gemeente. Hij regelde dat alles goed verliep voor evenementen als Leidens Ontzet, de Lakenfeesten, Leiden Marathon en nog veel meer, verwijderen en weer terugzetten van straatmeubilair na bijvoorbeeld de kermis en het plaatsen van hekken en borden.

Vraagbaak
Jarenlang voerde Van Tongeren de schouw van bedrijventerreinen, woonwijken en winkelcentra uit. Hij was degene die schades of andere zaken die gerepareerd moesten worden kwam opnemen. Van Tongeren kan al vijftig jaar dag en nacht gebeld worden. Vanwege zijn lange staat van dienst is hij een wandelend geheugen en een vraagbaak binnen de organisatie voor alles en iedereen. Om de waardering voor het functioneren van Rob van Tongeren tot uiting te brengen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten hem de Jan van Houtpenning toe te kennen.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×