(Foto: politie)

Oppas (24) verdacht van kindermisbruik, paste op bij gezin in Zoeterwoude

Een 24-jarige man uit de gemeente Schagen (Noord-Holland), die ook bij een gezin uit Zoeterwoude oppaste, moet begin september voor de rechter komen op verdenking van kindermisbruik. De man werd in mei opgepakt, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. Hij zou zeker bij één van de in totaal elf gezinnen ontuchtige handelingen hebben uitgevoerd en daar ook beelden van hebben gemaakt.

De man werd in mei opgepakt, waarna tijdens een huiszoeking gegevensdragers in beslag zijn genomen. Een speciaal zedenteam van de politie boog zich vervolgens over de vele bestanden en ontdekte zo dat bij een van de gezinnen sprake was van kindermisbruik, omdat er beelden van waren. Ook was er andere kinder- en dierenporno gevonden op zijn usb-sticks.

Volgens de politie en het OM bood de verdachte zich vier jaar lang, tussen 2019 en eind mei 2023, aan via Marktplaats. Hij had een ‘aantrekkelijk tarief’ volgens de politie en wekte vertrouwen bij gezinnen door foto’s waarop hij te zien is met een politie-uniform.

Niet bij politie in dienst geweest
Volgens de politie is hij overigens niet in dienst geweest: hij is gefotografeerd in uniform door dat hij de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) volgde en zodoende mocht meekijken bij het politievak.

De gezinnen bij wie de man heeft opgepast, zijn deze week geïnformeerd. De politie en het OM hebben er daarnaast voor gezorgd dat er hulp en ondersteuning beschikbaar is voor de families: er wordt samengewerkt met Slachtofferhulp Nederland, het Centrum Seksueel Geweld en GGD Hollands Noorden.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×